Gyógypedagógiai és pszichológiai szempontú lovasterápia Pazar nevű lovam segítségével. Az indikációkról és az esetleges kontraindikációkról az Oldalak menüpontban olvashatnak.

2011. április 10., vasárnap

Színek

Ma a színeket tanultuk (csak az alapszíneket, természetesen) - képkártyákat kellett egy táblán a megfelelő négyzetbe elhelyezni. A beszédmegértés alapján történő párosításos művelet remekül sikerült (mutasd meg, hol van a piros, stb.), ilyenkor szépen ki is mondta utánam a színmegnevezéseket. A feladat fordítottja azonban - ez milyen színű? - egyelőre még nem ment.

Mindent egybevetve viszont meg kell hagyni, hogy ez a kisfiú most teljesített nálam a legjobban - önmagához, ill. a kiinduló állapotához képest. 12. alkalommal jött terápiára. Fantasztikus érzés volt ezt megélni...

Már magától elindítja a Pazart minden egyes megállás után, és elegendő csak annyit mondanom, hogy "indítsd el a lovat" - megsimogatja és hangosan rávágja, hogy "lépés". Mozgásában is sokat fejlődött, s ma fordult elő először, hogy az általam mutatott kargyakorlatokat is utánozta. Nagyon örültem neki! :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése