Gyógypedagógiai és pszichológiai szempontú lovasterápia Pazar nevű lovam segítségével. Az indikációkról és az esetleges kontraindikációkról az Oldalak menüpontban olvashatnak.

2010. október 8., péntek

Egyensúlyban - ügetésben

Csaknem két hónapnyi vezetett lovon és futószáron történő terápiás foglalkozással a hátunk mögött ma már elég sokat ügettünk is. Nagyon elégedett vagyok most a kisiskolásommal, mert szép tartással, bátran és ügyesen üget több körön keresztül is :-), középen, egyensúlyban ül a lovon :-)) és fixen szorítja a lábával :-))). Némi gondot okoz még az, hogy közben is hajlamos beszélni - bár a mai foglalkozáson kevésbé terelte el a szót. A továbbiakban az ügetésnek egyre nagyobb teret szeretnék engedni az ő terápiájában.

Ma visszatértünk az "Egy, megérett a meggy..." kezdetű mondókára. Két héttel ezelőtt vettük ezt a feladatot. A nyakába akasztottam a képeket, és kértem, hogy annak alapján mondja el a versikét - szinte hibátlanul emlékezett rá. Vissza is kérdezgettem, miszerint: melyik az a szám, amelyiknél azt mondjuk, hogy "érik a tök" - segítettek a képek, ügyesen válaszolgatott. Egy másik készségfejlesztő játékkal is matekoztunk. Ebben dobókockák pöttyeit kellett összepárosítani pöttyös kutyusokkal, meg még a színekre is odafigyelni (mindezt a lépő ló hátán:-)) - egy kivételével (a 6-ot és a 2-t cserélte össze, ill. a lila és zöld színeket) ebben is mindent jól megoldott.

A voltizsgyakorlatok közül a malom a kedvence :-), szépen is csinálja - már lépésben. A padra viszont nem pontosan emlékezett, nem háttal ülésben, hanem előrefelé kezdte el.

A Joker-feladat (is) az ügetés volt, amikor már az egyik kezével el is engedte a kapaszkodót. Ekkor sem billent ki az egyensúlyából, bátor és ügyes volt - nagyon elégedett vagyok a mai teljesítményével! Bízzunk benne, hogy az egész ideg- és izomrendszerének is egészségére válik! :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése