Gyógypedagógiai és pszichológiai szempontú lovasterápia Pazar nevű lovam segítségével. Az indikációkról és az esetleges kontraindikációkról az Oldalak menüpontban olvashatnak.

2011. április 4., hétfő

Évszakok (folyt. köv., és még mindig folyt. köv.:)

Ismét az évszakok között lovagoltunk a körkarámban - folytatva az előző foglalkozáson megkezdett ismeretek elmélyítését, bővítését. Mivel azonban végre csodás időjárást kaptunk, a mozgásos feladatokra és egy pici ügetésre is szerettem volna időt hagyni, így a hónapok felsorakoztatása még mindig várat magára bennünket. De ennek hiányában is hasznos volt a ténykedésünk. Fésűs Éva versét segítették elmélyíteni az egyes versszakokhoz válogatott képek - összhangba hozva a vizuális és a verbális (többek között szeriális) észlelési és megértési folyamatokat, továbbra is tornáztatva az emlékezetet és a figyelmi működéseket. Íme egy kis képi illusztráció: 


A gólyák már a lovardába vezető út mentén is építgetik a fészküket - s bár gólyahírt még nem találtunk, azért láttatni próbálom, milyen sokoldalú lehet egy lovasterápiás foglalkozás: ha a természet engedi, nemcsak versben/képen, hanem a fűben megbújó virágok formájában is megismerkedünk ezzel a kedves kis sárga virággal. :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése